27.02.2017 4564

Okulumuz 1963 yılında Lütfiye Kısacık İlkokulu olarak eğitim-öğretim hayatına başladı. Okulumuz adını hayırsever Lütfiye Kısacık'tan almıştır. Lütfiye Kısacık okulumuzun arsasını bağışlamış, okul binası ise devletimiz tarafından yapılmıştır. Okulumuzun açılışı Lütfiye Kısacık tarafından yapılmıştır.

İlk öğrencileri yeni kayıtlar (1.sınıflar) ve Cebesoy İlkokulundan getirilen 2. sınıf öğrencileridir. Okulun ilk açıldığı yıllarda okulun öğrenci sayısı 150 kişi kadarken, bu sayı giderek artmıştır. 1972 yılında okulumuzun şu anki ek binası yapılmış, bu bina önceleri müsamere salonu olarak kullanılmış olup sonraki yıllarda Teknoloji ve Tasarım Dersliği, Bilişim Teknolojileri Dersliği ve Fen ve Teknoloji Labaratuvarı olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. 1997 yılında 8 yıllık ilköğretim okulu olan okulumuz adını Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu olarak değiştirmiştir. Okulumuz çeşitli zamanlarda yenileme işlemlerinden geçerek bugünkü modern görüntüsünü almıştır. Ek bina ise oluşan ihtiyaçtan dolayı sınıf olarak kullanılmaya başlanmıştır. Okulumuz 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ilkokula dönüşmesiyle birlikte Lütfiye Kısacık İlkokulu adını almış ve 1-4 arası sınıflara eğitim verilmektedir.  Okulumuz Adana ili Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesinde olup; Namık Kemal Mahallesi, Gazipaşa Mahallesi ve Mithatpaşa Mahallesinden gelen öğrencilere hizmet vermektedir. Mevcut durum itibariyle okulumuz 1 Okul Müdürü ve 2 Müdür yardımcısı olmak üzere üç idari personel, 29 Sınıf Öğretmeni, 4 Okulöncesi Öğretmeni, 2 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen, 2 İngilizce Öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders öğretmeni, 1 Türkçe Öğreticisi Öğretmeni ve 1 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olmak üzere 40 öğretmen ile hizmet vermeye devam etmektedir.